Mijn verhaal
Ik ben Sem Melis
een gezellige jongen uit het hartje van Brabant, Boxtel. Ik ben hier opgegroeid en woon er nog steeds met veel plezier. Ik ben een echt mensen-mens: samen iets bereiken geeft mij energie, of dat nu op het werk is of met sport maakt niet uit. Mijn allereerste baan was een krantenwijk. Vrijdagochtend de folders insteken en zaterdag, na het voetballen, de wijk rond om alles te bezorgen. Ik deed dat met plezier, maar na een tijdje begon ik me af te vragen wat ik verder wilde gaan doen. Misschien iets in de richting waar ik later mee zou willen werken of studeren?
Al van jongs af aan
De Rooi Pannen in Eindhoven
Daar volgde ik de opleidingen tot zelfstandig werkend kok (niveau 3) en gespecialiseerd kok (niveau 4). Elk jaar bracht weer een nieuwe uitdaging met zich mee. Ik heb veel geleerd van inspirerende chefs, kennisgemaakt met verschillende keukens, mensen en culturen, en gezien hoe divers de horeca kan zijn. Het was een avontuur waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb.
Nu kook ik met liefde en plezier, vooral in het weekend, bij mensen thuis. Het blijft bijzonder om in iemands eigen keuken een compleet diner te mogen verzorgen, en tegelijk dat echte restaurantgevoel mee te nemen. Want koken doe ik niet zomaar – ik doe het met passie, gezelligheid en aandacht voor detail.
Ik hoop u binnenkort te mogen verrassen met een heerlijk diner aan huis, waar gezelligheid en goed eten samenkomen.